Ένα βότσαλο στη λίμνη





Έτος: 1952
Πρεμιέρα: 30 Δεκεμβρίου 1952
Διάρκεια: 102'
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Μήλας Φιλμ
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος
Μουσική σύνθεση: Andre Ryder
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος , Χρήστος Γιαννακόπουλος
Παραγωγός: Σωτήρης Μήλας, Gabriel Nahas
Φωτογραφία: Victor Antoun

Ηθοποιοί: Βασίλης ΛογοθετίδηςΊλυα Λιβυκού, Μαίρη Λαλοπούλου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Καίτη Λαμπροπούλου, Στέφανος Στρατηγός, Ντίνα Σταθάτου, Άννα Ρούσσου, Μιχάλης Παπαδάκης, Μπέμπα Μωραϊτοπούλου, Γιώργος Καρέττας, Δημήτρης Σκούταρης






Υπόθεση

Βασικός ήρωας είναι ο Μανώλης Σκουντρής (Βασίλης Λογοθετίδης) ο οποίος είναι δώδεκα χρόνια παντρεμένος με τη Βέτα (Μαίρη Λαλοπούλου). Είναι ένας ήσυχος οικογενειάρχης αλλά πολύ τσιγκούνης. Ποτέ δεν έχει χαρίσει στη γυναίκα του ούτε ένα δωράκι. Κάποιο βράδυ πηγαίνουν να διασκεδάσουν μαζί με τον συνεταίρο του, τον Γιώργο (Ευάγγελος Πρωτοπαπάς) και δύο όμορφες και κεφάτες Ελληνο-αμερικανίδες, τη Μάργκαρετ (Καίτη Λαμπροπούλου) και την Έβελυν (Ίλυα Λιβυκού). Εκεί ο Μανώλης ξοδεύει τα μαλλιά της κεφαλής του. Όμως για κακή του τύχη, η Έβελυν δεν είναι άλλη από τη Βαγγελίτσα, μια μακρινή εξαδέλφη της γυναίκας του, η οποία έρχεται την επομένη στο σπίτι τους για φαγητό. Βέβαια του κάνει τη ζωή δύσκολη, μέχρι που καταφέρνει να τον μεταπείσει και να τον κάνει ανοιχτοχέρη, κυρίως απέναντι στη γυναίκα του.




Η ταινία Ένα Βότσαλο Στη Λίμνη προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1952 και έκοψε 151.058 εισιτήρια.  Ήρθε στην 2η θέση σε 22 ταινίες.  Η ταινία είναι Ελληνικής και Αιγυπτιακής παραγωγής.  Γυρισμένη στα στούντιο Nassibian του Αλεβίζε Ορφανέλι, στο Κάιρο, όπου βρισκόταν και έδινε παραστάσεις ο θίασος Λογοθετίδη, με παραγωγό έναν Έλληνα της Αιγύπτου, τον Σωτήρη Μήλα. Είναι μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιανακόπουλου, που υπήρξε μεγάλη θεατρική επιτυχία. Ο Δημήτρης Σκούταρης ερμηνεύει το τραγούδι "Άλα άνοιξε κι άλλη μπουκάλα" σε στίχους Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου και μουσική Μιχάλη Σουγιούλ.  Το 1967 ο Κώστας Καραγιάννης γυρίζει την ταινία "Ο Σπαγγοραμμένος" με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, η οποία ταινία είναι βασισμένη ακριβώς στο ίδιο σενάριο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου