Τα πρώτα τραγούδια της Αλίκης



Η Αλίκη Βουγιουκλάκη άρχισε να τραγουδάει στις ταινίες της από πολύ νωρίς. 

Το πρώτο τραγούδι της το είχε πει στην ταινία ο «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» (1955) του Δημήτρη Δαδήρα και το τραγούδι λεγόταν την «Την αγάπη μου γυρεύω»  (Μαργ. Καστέλλη - Ηλ. Λυμπερόπουλου) αλλά δεν έκανε και ιδιαίτερη επιτυχία.
 Κυκλοφόρησε πολλά χρόνια μετά στο άλμπουμ «Τα ασπρόμαυρα τραγούδια» BMG (1995) σε επιμέλεια του Μάκη Δελαπόρτα.


 Στην ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού
 «Το κορίτσι με τα παραμύθια» (1957) τραγουδάει ένα τραγούδι του Κώστα Καπνίση με τον τίτλο «Κάθε όνειρο». 
Το «Κάθε όνειρο» δεν περνάει απαρατήρητο, όμως το κοινό το ακούει μόνο στην πρώτη προβολή της ταινίας. Αργότερα (και στις τηλεοπτικές προβολές) κόβεται καθώς κι όλη η αυθεντική υπόκρουση του Κώστα Καπνίση. Έτσι χάνεται (ίσως για πάντα) μια από τις πρώτες ηχογραφήσεις της Αλίκης.
 Την ίδια χρονιά (1957) τραγουδά κι ένα τραγούδι του Τάκη Μωράκη για τις ανάγκες της ταινίας «Μαρία η Πενταγιώτισσα» του Κώστα Ανδρίτσου.
Το τραγούδι λέγεται "Μέσα μου η αγάπη".



 Κανένα όμως από αυτά τα τραγούδια της Αλίκης  δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα…

Η μεγάλη επιτυχία έρχεται το 1958 στην ταινία «Η μουσίτσα» του Γιάννη Δαλιανίδη. Εκεί η Αλίκη τραγουδά το «Ρίκο, ρίκο, ρίκοκο» (Τ.Μωράκη - Γ. Γιαννακόπουλου).
 Στη συγκεκριμένη σκηνή η Αλίκη υποδύεται τη μεθυσμένη νεαρή δημοσιογράφο που πάνω στο κέφι της ανεβαίνει στη πίστα και τραγουδά ανέμελα το τραγούδι. Στην ηχογράφηση λοιπόν, η Αλίκη δυσκολεύεται να αποδώσει όλα αυτά που της ζητάει ο σκηνοθέτης. Δεν έχει την πείρα. Πάνω λοιπόν στην αγωνία της, της βγαίνουν κάποια «κοκοράκια». Αυτό ήταν! Τα κοκοράκια έμοιαζαν με χαριτωμένο λόξυγκα και έδεναν απόλυτα με τις ανάγκες της σκηνής. Έδιναν την εντύπωση μεθυσμένου λόξυγκα. Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε μικρό δίσκο στις αρχές του 1959.


 

Στην άλλη πλευρά του δίσκου υπήρχε ένα ακόμα τραγούδι το «Αλίκη τσα, τσα, τσα» (Τ.Μωράκη - Γ.Οικονομίδη) μαζί με το Τρίο Καντσόνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου