Η βίλλα των οργίων






Έτος: 1964
Πρεμιέρα: 17 Οκτωβρίου 1964
Διάρκεια: 82'
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Γεράσιμος Σταύρου
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Μουζάκης
Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου, Κώστας Φιλίππου

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας  (Χάρης Ζάβαλος), Κάκια Αναλυτή (Βιολέτα Σιγανοπούλου),  Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (υπομοίραρχος), Ανδρέας Ντούζος (Αλέκος), Γιάννης Βογιατζής  (Αντώνης, υπενωματάρχης), Χρήστος Πάρλας (Γιώργος, δημοσιογράφος), Μέλπω Ζαρόκωστα (Εύα), Άρης Μαλλιαγρός, Δημήτρης Νικολαϊδης (Ερρίκος), Ρίτα Μουσούρη (κα Τσεφτσερίδου), Σούλη Σαμπάχ (Λουκία), Μαρία Μπονέλου, Δημήτρης Μπισλάνης, Χρήστος Δοξαράς (Ανδρόνικος ο θαυματουργός), Γκόλφω Μπίνη (κυρά Ματώ), Νίκος Τσούκας (Αποστόλης, χωροφύλακας), Λίλιαν Σουρτζή, Αλέκος Τζανετάκος (Θωμάς), Μανώλης Χιώτης (τραγούδι), Μαίρη Λίντα (τραγούδι).





Υπόθεση

Ένας μεγαλοαστός πολιτευτής βρίσκεται παγιδευμένος από κάποιον υπάλληλό του σε μια βίλα όπου γίνονται σεξουαλικά όργια με την γυναίκα του εν λόγω υπαλλήλου και τον απειλούν για να του φάνε λεφτά.  Όμως, το καρνέ με τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτά τα όργια περνάει, κατά λάθος, από την ξεπεσμένη μεγαλοαστή ιδιοκτήτρια της βίλα σε μιαν μικροαπατεώνισσα, με την οποία ο μεγαλοαστός κ. Ζάβαλος έχει ένα νόθο παιδί.  Κι εκείνη με τη σειρά της τον απειλεί να αναγνωρίσει το παιδί για να μην δώσει την ατζέντα στην αστυνομία.  Ένας νεαρός, όμως δημοσιογράφος προσπαθεί να πείσει την μικροαπατεώνισσα και στο τέλος ερωτεύονται ο ένας τον άλλον και ο μεγαλοαστός αναγνωρίζει το παιδί. 














Η ταινία Η Βίλλα Των Οργίων προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1964 και έκοψε 170.234 εισιτήρια.  Ήρθε στην 32η θέση σε 93 ταινίες. Ο Αλέκος Τζανετάκος, από λάθος, δεν αναφέρεται στους τίτλους της ταινίας.

Θεατρική επιτυχία του ζεύγους Κάκια Αναλυτή - Κώστας Ρηγόπουλου στο θέατρο, γραμμένη από τον Γεράσιμο Σταύρου.  Με θέμα επίκαιρο μέσα στην πολιτική ανακατωσούρα των ετών 1960 - 1967 που ταλάνιζε τότε την Ελλάδα.  Η Κάκια Αναλυτή ερμηνεύει τον ρόλο που είχε παίξει και στο θέατρο, ενώ ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, αν και πρωταγωνιστής, δεν έχει ακόμα το τεράστιο εκτόπισμα που θα αποκτήσει αργότερα με το "Υπάρχει Και Φιλότιμο".  Την παράσταση, βεβαίως, κλέβει εκτός από τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο στο ρόλο του διευθυντή της Αστυνομίας, η Ρίτα Μουσούρη στο ρόλο της ξεπεσμένης μεγαλοαστής που υπερνοικιάζει τη βίλα της για σεξουαλικά όργια: "Μιλάτε μου τουλάχιστον στον πληθυντικό, θα με υποχρεώσετε...".







Ατάκες




ΥΠΟΜΟΙΡΑΡΧΟΣ (ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ): Εμείς, μ' όλους μπορούμε να τα βάλουμε. Είμαστε εξουσία. Με όλους, εξόν απ' το θεό. Βρε εμείς κρατάμε ολάκερη την κοινωνία στα χέρια μας. Έτσι. Σαν μια πιατέλα. 
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ (ΤΣΟΥΚΑΣ): Μάλιστα κύριε υπομοίραρχε. Και τι έχει μέσα η πιατέλα; 
ΥΠΟΜΟΙΡΑΡΧΟΣ: Λογιώ-λογιώ μεζέδες. Πορτοφολάδες, καφετζούδες, φονιάδες, παρδαλές, ψευτοάγιους... απ' όλα τα σχέδια. Και ποια είναι η δουλειά μας, εμάς; 

ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ: Ποια είναι, κύριε υπομοίραρχε; 
ΥΠΟΜΟΙΡΑΡΧΟΣ: Τσιμπάμε τον ένα, τσιμπάμε τον άλλο, τσιμπάμε τον παρ’ άλλο.. 
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ: Μέχρι να αδειάσει η πιατέλα.. 
ΥΠΟΜΟΙΡΑΡΧΟΣ: Όχι! Η πιατέλα δεν αδειάζει ποτέ! Δουλειά μας να τσιμπάμε, δουλειά της να γεμίζει.

ΥΠΟΜΟΙΡΑΡΧΟΣ: Εεεπ! Εγώ είμαι ο νόμος! 


ΖΑΒΑΛΟΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ): Ποιος να μου το 'λεγε, πως για να ντυθώ, θα ήθελα ημερήσια διαταγή. Ποιος; ...Εγώ! Ο Χάρης Ζάβαλος! 
ΜΑΝΤΑΜ ΔΟΜΝΑ (ΜΟΥΣΟΥΡΗ): Σας παρακαλώ, κύριε Ζάβαλε, πέστε μου. Τι να το κάνω αυτό το καρνέ; Πρέπει να εξαφανιστεί. Είναι πολύ επικίνδυνο... 

ΖΑΒΑΛΟΣ : Ε τι να σας πω μαντάμ. Φάτε το. 

ΜΑΝΤΑΜ ΔΟΜΝΑ: Να φάω κοτζάμ καρνέ; 

ΖΑΒΑΛΟΣ : Μωρέ, άλλοι έχουν καταβροχθίσει ολόκληρες βιβλιοθήκες!


ΜΑΝΤΑΜ ΔΟΜΝΑ: Σας παρακαλώ, μιλάτε μου στον πληθυντικό, θα με υποχρεώσετε! 


ΥΠΟΜΟΙΡΑΡΧΟΣ: Τι το κάναμε εδώ μέσα; Αμέρικαν μπαρ; 


ΖΑΒΑΛΟΣ: Αυτό το καταραμένο καρνέ, είναι ατομική βόμβα. Μπορεί να γκρεμίσει τα στηρίγματα της κοινωνίας. 
ΒΙΟΛΕΤΑ (ΑΝΑΛΥΤΗ): Εσένα δηλαδή. 

ΖΑΒΑΛΟΣ: Εμένα κι άλλα εκατό στηρίγματα. Έχεις ιστορικές ευθύνες. Λίγο να φερθείς επιπόλαια, θα γίνεις αιτία παγκοσμίου καταστροφής. Άμα πέσουμε εμείς, γκρεμίζεται η κοινωνία. Όποτε θα βουλιάξουνε μαζί και τα Βαλκάνια. Κι άμα βουλιάξουν τα Βαλκάνια... πάει κι η Ευρώπη... πάει η Ασία, πάει κι η Αμερική. 
ΒΙΟΛΕΤΑ: Τότε παντρέψου με, να σώσεις την υδρόγειο! 

ΠΕΘΕΡΟΣ (ΜΑΛΛΙΑΓΡΟΣ): Η δεσποινίς; Ποια είναι η δεσποινίς, Χάρη; 
ΖΑΒΑΛΟΣ: Η δεσποινίς Σιγανοπούλου είναι... κόρη του μεγάλου Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματίου... Τζιμ Σιγκανό... 
ΠΕΘΕΡΟΣ: Λείπετε πολλά χρόνια στο εξωτερικό, δεσποινίς; 
ΒΙΟΛΕΤΑ:  Στο εσωτερικό με είχανε. 

ΖΑΒΑΛΟΣ: Ε..., εσωτερική. Εσωτερική θέλει να πει. 

ΜΝΗΣΤΗ:  Α, στο κολλέγιο του Ψυχικού. 
ΒΙΟΛΕΤΑ: Όχι. Στου Αβέρωφ. 
ΠΕΘΕΡΟΣ: Τι επιχειρήσεις αντιπροσωπεύει ο μπαμπάς σας; 

ΖΑΒΑΛΟΣ: Ασφαλιστικές. 
ΜΝΗΣΤΗ: Και η δεσποινίς Σιγκανό, ασχολείται με τις ασφάλειες; 

ΒΙΟΛΕΤΑ:  Όχι, η Ασφάλεια ασχολείται μαζί μου. 




Πηγές:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου