Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελάριος
 Ντεκόρ: Φαίδων Μολφέσης 
Σενάριο: Χρίστος Γιαννακόπουλος-Αλέκος Σακελάριος

Μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ Μακιγιάζ: Σταύρος Κελεσίδης 

Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς

Παραγωγή: Φίνος Φιλμ 
Φροντιστής: Σπύρος Βακογιάννης 
Τραγούδι: Φώτης Πολυμέρης-Νίκος Παπαδάκης-Θάνος Τζενεράλης 
Οπερατέρ: Αριστείδης Καρύδης
Μηχανικός Ήχου: Μάρκος Ζερβάς 

Πρωταγωνιστούν: Άννα Καλουτά, Αλέκος Αλεξανδράκης, Σμαρούλα Γιούλη, Κούλης Στολίγκας, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Περικλής Χριστοφορίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Γεωργία Βασιλειάδου, Λιάνα Βιτσιώρη, Σταύρος Ιατρίδης, Λίλιαν Λυς, Θάνος Τζενεράλης, Αλέκα Στρατηγού, Γιώργος Βλαχόπουλος, Λευκή Παπαζαφειροπούλου, Μιχάλης Μιχαλόπουλος, Ράλλης Αγγελίδης, Στέλιος Δελληκατερίνης, Λ. Παρθενιάδης, Ν. Διονάτος, Α. Χατζηαντωνίου, Ι. Σύλβας, Φρ. ΘεοφανίδηςΥπόθεση
Ένας νεαρός φοιτητής μουσικής, ερωτευμένος με μια φτωχή κοπέλα, μπλέκει στα δίχτυα μιας μεγαλοκοκότας. Μετά από παρέμβαση της κοπέλας στην εν λόγω κυρία, ο νεαρός γυρίζει στην παλιά του αγάπη και η κοκότα στον παλιό, παντρεμένο εραστή της.Η ταινία  προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1951 και έκοψε 148.300 εισιτήρια.  Ήρθε στην 2η θέση σε 13 ταινίες.

Η ταινία “Εκείνες Που Δεν Πρέπει Να Αγαπούν” θεωρείται μια από τις πιο σπάνιες κλασικές ταινίες της Φίνος Φιλμ.  Στην ταινία τραγουδούν ο Φώτης Πολυμέρης, ο Νίκος Παπαδάκης και ο Θάνος Τζενεράλης σε μουσική του Μιχάλη Σουγιούλ.  Βασισμένη στο μουσικό ρομάντζο των Σακελλαρίου - Γιαννακόπουλου "Φτερά Στον Άνεμο", η ταινία διαθέτει ένα καστ που το αποτελούν από τη μια το νέο αίμα της εποχής όπως ο Αλεξανδράκης και η Σμαρούλα Γιούλη - ο Αλεξανδράκης πάντα θεωρούσε αυτή ως την πρώτη του ταινία και όχι την ταινία "Δύο Κόσμοι" που είχε γυρίσει δυο χρόνια πριν από αυτήν - αλλά και τον Κωνσταντάρα, τη Βασιλειάδου, τον νεαρό τότε Γκιωνάκη και βέβαια τη θεατρική ντίβα της εποχής, την Άννα Καλουτά.  Πρώτη σκέψη για το ρόλο της μεγαλοκοκότας ήταν να παίξει η Ειρήνη Παππά, η οποία ήταν η αγαπημένη εκείνη την εποχή και του Σακελλάριου και του Φίνου, αλλά όπως διηγούνταν αργότερα ο Σακελλάριος δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτική για την ίδια η εμφάνιση της με σορτς στην παραλία της Γλυφάδας, όπως απαιτούσε η ταινία, κι έτσι προτιμήθηκε η από κάθε άποψη πανέμορφη και γοητευτική Άννα Καλουτά. 


Ο μεγάλος τραγουδιστής της εποχής Φώτης Πολυμέρης ντουμπλάρει φωνητικά τον Αλέκο Αλεξανδράκη στο θρυλικό σουξέ "Άστα Τα Μαλάκια Σου Ανακατωμένα", ενώ τη φίλη της Καλουτά, την Φλώρα, παίζει η Λιάνα Βιτσώρη, κόρη της Νίτσας Τσαγανέα και γυναίκα του Γιώργου Οικονομίδη που γι΄αυτήν έγραψε το τραγούδι " Μα Εγώ Αγαπώ Τη Λιάνα".  Πολλοί εκείνη την εποχή νόμιζαν ότι όντως ο Αλεξανδράκης τραγουδούσε και του έκαναν πολλές προτάσεις, ειδικά από την Κύπρο, για να εμφανιστεί σε νυχτερινά κέντρα.  Ως ντοκουμέντο στην ταινία διασώζεται ένα πλάνο έξω από το παλιό κτίριο της Λυρικής Σκηνής στην Οδό Ακαδημίας, που αργότερα γκρεμίστηκε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου