o ζηλιαρόγατος






Έτος: 1956
Διάρκεια: 105'
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Ανζερβός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβέλλας
Σενάριο: Γιώργος Τζαβέλλας
Μουσική σύνθεση: Μάνος Χατζιδάκις
Συγγραφέας: Γιώργος Ρούσσος
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς

Ηθοποιοί: Βασίλης Λογοθετίδης (Πότης Αντωνόπουλος),  Ίλυα Λιβυκού (Λέλα Αντωνοπούλου), Σμάρω Στεφανίδου (Μίνα Μητσοπούλου), Καίτη Λαμπροπούλου (Τζένη Αργυρίου), Βαγγέλης Πρωτόπαππας (Μάρκος Μανωλόπουλος), Κυβέλη Θεοχάρη (Κική Μανωλοπούλου), Νίκος Ρίζος (Μίστος), Αντιγόνη Κουκούλη (Κατίνα, υπηρέτρια), Νίκος Καζής (Πίπης), Γιώργος Βλαχόπουλος, Γιώργος Καρέτας, Γιώργος Ρώης, Κώστας Πομώνης, Παύλος Καταπόδης, Μίμης Ρουγγέρης, Ταϋγέτη (κα Κοκκίνου), Λάμπρος Κωνσταντάρας (Σπύρος Αργυρίου)




Υπόθεση

Η Λέλα είναι παντρεμένη με τον Πότη, που έχει βιομηχανία κατασκευής σαπουνιών. Ο Πότης όμως παραμελεί τη γυναίκα του και μόνο για τη δουλειά του νοιάζεται. Τα πράγματα αλλάζουν όταν έρχεται η Μίνα από την Πάτρα, εξαδέλφη του Πότη και συμβουλεύει τη Λέλα να κάνει τον άντρα της να ζηλέψει για να αρχίσει να της δίνει σημασία.

Ο Πότης κι ο φαντασιόπληκτος κουμπάρος του Μάρκος αρχίζουν να αναζητούν τον υποτιθέμενο εραστή της Λέλας, και οι υποψίες τους στρέφονται στον γοητευτικό κύριο του επάνω διαμερίσματος, τον Σπύρο, που είναι παντρεμένος με μια φριχτά ζηλιάρα γυναίκα. Στήνουν μια παγίδα για να τους πιάσουν επ’ αυτοφώρω, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιπλέξουν τα πράγματα. Ευτυχώς, όμως, η διαλεύκανση της υπόθεσης δεν αργεί, και το ζευγάρι ξαναβρίσκει την ομόνοια και γαλήνη του.












Ατάκα

-Η κουμπάρα… μου τα φόρεσε Πότη!
 -Εντάξει. Τι;
 -Την έπιασα επ’ αυτοφώρω, Πότη!
-Τη γυναίκα σου;
-Ναι.
-Τι λες μωρέ; Α, πα… Γεγονός;
-Τετελεσμένο!
-Τετελεσμένο ε; Πα, πα… Και που ετετελέσθη;
-Άστα, άστα… σε γκαρσονιέρα Πότη!
-Σε γκαρσονιέρα; Άι στο διάολο… δεν ντράπηκε λιγάκι, να πάει σε… γκαρσονιέρα; Σα να μην έχετε σπίτι δηλαδή!










Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1956 και έκοψε 95.421 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 30 ταινίες. Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Γεωργίου Ρούσσου "Ο εραστής έρχεται"

Στην ταινία «Ο Ζηλιαρόγατος» τραγουδά ο Νίκος Καζής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου