Η Τζένη Καρέζη σε κινηματογραφικά τραγούδια

Μην τον ρωτάς τον ουρανό

Από την ταινία «Το νησί των γενναίων» το 1959 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δαδήρα και σενάριο Γιάννη Ιωαννίδη. Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις. Στίχοι: Γιάννης Ιωαννίδης.




Το χρυσόψαρο

Από την ταινία «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος» το 1960 σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη. Μουσική και στίχοι: Μάνος Χατζιδάκις, ντουέτο με το Ντίνο Ηλιόπουλο.





 Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ

Από την ταινία «Ποια είναι η Μαργαρίτα» το 1961 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δαδήρα και σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη. Μουσική και στίχοι: Μίκης Θεοδωράκης.





Μακριά σου ένα χρόνο και το σαραβαλάκι μου

Από την ταινία «Η νύφη το ‘σκασε» το 1962 σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Μουσική Μίμη Πλέσσα. Στίχοι Αλέκου Σακελλάριου. Το δεύτερο τραγούδι ντουέτο με τον Πέτρο Κυριακού.




Ούτε ένα ευχαριστώ

Από την ταινία «Τα κόκκινα φανάρια» το 1963 σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη και σενάριο Αλέκου Γαλανού. Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος. Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος.




 Δεν έχει αρχή

Από την ταινία «Λόλα» το 1964 σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο Ηλία Λυμπερόπουλου. Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος. Στίχοι: Βαγγέλης Γκούφας . Στην ταινία αυτή πρωτοεμφανίστηκε και τραγούδησε η Βίκυ Μοσχολιού.





συνεχίζεται ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου