Ο ατσίδας



Διάρκεια:                83 λεπτά

Σκηνοθεσία:           Γιάννης Δαλιανίδης

Σενάριο:                   Γιάννης Δαλιανίδης

Μουσική:                 Γεράσιμος Λαβράνος

Φωτογραφία:         Νίκος Δημόπουλος

Μοντάζ:                    Πέτρος Λύκας

Βοηθ. Σκηνοθέτη: Γιώργος Πετρίδης

Ήχος / ηχοληψία: Μικές Δαμαλάς

Σκηνογραφία:        Μάρκος Ζέρβας

Μακιγιάζ:                Νίκος Ξεπαπαδάκος

Τραγούδι:                Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα

Φροντιστήριο:       Παντελής Παλιεράκης

Δ. Παραγωγής:      Μάρκος Ζέρβας

Παραγωγή:             Φίνος Φίλμ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:             Ντίνος Ηλιόπουλος Ζωή Λάσκαρη Θανάσης Βέγγος Τζόλυ Γαρμπή Στέφανος Στρατηγός Μαρία Βούλγαρη Βαγγέλης Πρωτοπαππάς Κώστας Παπαχρήστος Γκόλφω Μπίνη Βελισσάριος Κοντογιάννης Παντελής Ζερβός Γιώργος Μεσσάλας



Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 69.414 εισιτήρια. Ήρθε στην 5η θέση σε 68 ταινίες. Από το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Εξοχικόν κέντρον ο Έρως».


ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Αλέκος (Ντίνος Ηλιόπουλος) συνδέεται από καιρό με την Βούλα (Μαρία Βούλγαρη), χωρίς να αποφασίζει να την παντρευτεί, μέχρι που ο αδελφός της Γρηγόρης απειλεί να τον σκοτώσει αν δεν αποκαταστήσει την χαμένη τιμή της αδελφής του. Όμως ο Αλέκος έχει και αυτός μια ανύπαντρη αδελφή την Άννα που χωρίς να το ξέρει συνδέεται κρυφά με έναν νεαρό τον Αντώνη. Ο Αντώνης και ο Αλέκος έχουν συναντηθεί τυχαία χωρίς να γνωρίζουν αυτό που τους συνδέει στο εξοχικό κέντρο του Θρασύβουλα, όταν ο Αντώνης "μύησε" τον Αλέκο στην τεχνική του «στρίβειν δια του αρραβώνος». Έτσι όταν έρχεται η ώρα να γνωρίσει τον μέλλοντα αρραβωνιαστικό της αδελφής του Άννας ο Αλέκος θα αναγνωρίσει τον Αντώνη και θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές του προθέσεις.



Και μην ξεχνάτε: Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα είμαστε! 







2 σχόλια: