Αλίμονο στους νέους


 

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία:
 Σακελλάριος Αλέκος

Σενάριο: Σακελλάριος Αλέκος, Γιαννακόπουλος Χρήστος

Παραγωγή: Αξαρλής - Παπαγεωργίου - Σακελλάριος

Πρωταγωνιστούν: 
Χορν ΔημήτρηςΚοντού ΜάρωΝτούζος ΑνδρέαςΣτεφανίδου Σμαρώ, Μουσούρης Σπύρος, Φέρμας ΝίκοςΒελέντζας Γιώργος,  Καρύδης Ντίνος, Νικολοπούλου Μ., Ευαγγελίδου Εύα, Βλαδίμηρου Υβόννη

Διάρκεια: 88'


Α' Προβολή: 30/10/1961 

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις








Υπόθεση:

Ο Ανδρέας και ο Αγησίλαος είναι δύο εύποροι ηλικιωμένοι φίλοι που περνάνε την ώρα τους κουβεντιάζοντας για την υγεία τους και χαζεύοντας την όμορφη και φτωχή Ρίτα. Και ενώ οι δυο τους κάνουν όνειρα να κατακτήσουν την νεαρή Ρίτα, ο Ανδρέας θα βρεθεί γρήγορα κοντά της, όταν ο διάβολος - σε ένα όνειρό του - θα του δώσει πίσω τα χαμένα νιάτα του, κάνοντας τον έναν όμορφο αλλά φτωχό τριαντάρη.
Σύντομα θα καταλάβει πως τα νιάτα από μόνα τους δεν αρκούν για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο. 
 Έτσι, δεν θα διστάσει να προικίσει την Ρίτα ώστε να μπορέσει να ευτυχήσει δίπλα στον αγαπημένο της Μανώλη, έναν επίσης φτωχό νέο.



Η ταινία «Αλίμονο Στους Νέους»  προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1961 και έκοψε 37.302 εισιτήρια.  Ήρθε στην 16η θέση σε 68 ταινίες.

Αποτελεί ελεύθερη διασκευή του μύθου του Φάουστ, βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό των Χρήστου Γιαννακόπουλου και Αλέκου Σακελλάριου.
Ο ρόλος του Ανδρέα (Χορν), είχε προταθεί αρχικά στον Ντίνο Ηλιόπουλο, ο οποίος όμως τον απέρριψε!
Ο ρόλος του Χορν σαν Ανδρέας, του χάρισε το Α' Βραβείο ανδρικής ερμηνείας του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. 

Τα  δύο τραγούδια της ταινίας «Πες μου μια λέξη» και «Ας είναι καλά το γινάτι σου» έμειναν στην ιστορία ως δύο από τα πιο όμορφα τραγούδια που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις για τον ελληνικό κινηματογράφο.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου