Η Τζένη Καρέζη σε κινηματογραφικά τραγούδια συνέχεια




 Από την έγχρωμη γαλλική ταινία «Μια σφαίρα στην καρδιά» (Une Balle au Coeur του Jean Daniel Pollet) το 1966 σε σενάριο και σκηνοθεσία Ζαν Ντανιέλ Πολέ. Είναι η μοναδική ξενόγλωσση ταινία της Τζένης Καρέζη και πρόκειται για ελληνογαλλική παραγωγή των εταιριών CMS και Λεμπέσης Φίλμ. Στην ταινία ακούγονται πέντε τραγούδια σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. 
Τα τραγούδια είναι: 
Το πρώτο και το πέμπτο τραγούδι σε στίχους του Δημήτρη Χριστοδούλου, το δεύτερο σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, το τρίτο και το τέταρτο σε στίχους των Brendan Behan και Βασίλη Ρώτα.


Από την κινηματογραφική ταινία «Λυσιστράτη του Αριστοφάνη» το 1972 σε διασκευή του Γιάννη Νεγρεπόντη σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζερβουλάκου και παραγωγή των πρωταγωνιστών Τζένη Καρέζη και Κώστα Καζάκου. Στην ταινία ακούγονται τέσσερα τραγούδια από την Τζένη Καρέζη σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου. Τους στίχους στο τραγούδι "όρκος" έγραψε ο Νίκος Γκάτσος και στα υπόλοιπα τραγούδια τους στίχους έγραψε ο Γιώργος Ζερβουλάκος.
Η Λυσιστράτη ήταν η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση της Τζένης Καρέζη. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο αρτιότερης παραγωγής στο 13ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Τα τραγούδια είναι τα ακόλουθα:
Κόκκινη κλωστή δεμένη 

 

  Χαράμι τα βυζάκια μας


Σφιχτείτε κρατηθείτε και όρκος


4 σχόλια:

  1. πολύ αξιόλογο το mlog σου..
    Να σου πω ακόμα ότι είδα το κανάλι σου στο youtube!
    Λόγο έλλειψης χρόνου πρόλαβα και είδα ένα- δυο βίντεο και μου άρεσαν πάρα πολλή..
    θα το εξερευνήσω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέβομαι απεριόριστα τη Τζένη Καρέζη... Δεν έχω δει τη συγκεκριμένη ταινία, μα ψήθηκα ομολογώ - τη συμπεριέλαβα μόλις στη λίστα παρακολούθησης. Ps - Πόσο μου αρέσουν τα blogs που ασχολούνται με παλιό κινηματογράφο, μα και οτιδήποτε που παραπέμπει στα παλιά. Υπάρχει μια μοναδική γοητεία σε οτιδήποτε "παλιό", μα αρκετός κόσμος φαίνεται τα προσπερνά. Που να ξερε τι χάνει. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο να την βρεις την ταινία ή αν υπάρχει πλέον, ούτε εγώ την έχω δει απλά έμαθα για αυτή όταν έψαξα για τα τραγούδια που έχει πει σε ταινίες η Καρέζη.
      Έχεις δίκιο οτιδήποτε ανήκει σε άλλη εποχή έχει μια γοητεία και ειδικά ο παλιός κινηματογράφος.
      Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες και από εδώ!
      Καλή σου νύχτα!

      Διαγραφή